عصب کشی

تصویر مربوط به عصب کشی

عصب کشی

درون دندان قسمتی به نام پالپ یا مغز وجود دارد که اعصاب دندان در آن وجود دارد . نقش این قسمت در دهان مهم می باشد این قسمت دارای رگ های خونی می باشد که مواد لازم و اکسیژن به دندان ها از طریق پالپ صورت می گیرد . در صورتی که پالپ آسیب ببیند یا عفونت کند نیاز به عصب کشی یا درمان ریشه دندان می باشد . عصب کشی در کودکان نیز انجام می شود. پزشک قبل از انجام عصب کشی در کودکان به نکات ذیل توجه می کند :

  • میزان آسیب یا عفونت به چه میزانی می باشد؟
  • زمان افتادن طبیعی دندان شیری کی می باشد؟
  • آیا آسیب تا قسمت های لثه یا استخوان را تحت تاثیر قرار می دهد یا نه؟

موارد استفاده از عصب کشی دندان در کودکان

  • در صورتی که دندان در هر زمانی بدون هیچ علتی درد داشته باشد .
  • حساسیت دندان به سرما یا گرما
  • شکستگی دندان در صورتی که پالپ در معرض دید باشد .

عصب کشی دندانهای شیری کودکان

همانطور که عصب کشی در بزرگسالان انجام می شود و با ترمیم ریشه ، دندان را نجات می دهد در کودکان برای دندان شیری نیز ضروری می باشد. برخی والدین تصور می کنند دندان شیری عصب ندارد در حالی که این دندان نیز مانند دندان دائمی دارای عصب بوده و در برخی موارد نیازمند درمان ریشه یا عصب کشی می باشد. دندان های شیری مانند سایر دندان ها برای غذا خوردن و صحبت کردن ضروری می باشد. از طرفی نگه داشتن دندان های شیری فضای مورد نیاز برای رویش دندان هایی که قرار است در آینده جایگزین شود و تا مادام العمر بماند حفظ می کند. چرا که در صورت از دست رفتن زودرس دندان شیری به تدریج دندان های اطراف حرکت کرده و فضای خالی را اشغال می کند.


دستورات لازم پس از  عصب کشی و روکش دندان شیری

         والدین گرامی لطفا موارد زیر را رعایت فرمائید:
  • بهتر است حداقل به مدت ۳۰ دقیقه کودک از خوردن اجتناب کند و در طول ۲۴ ساعت پس از گذاشتن روکش از خوردن خوراکیهای چسبناک مانند شکلات، آدامس، گز، تافی و … جلوگیری شود.
  • مسکن تجویز شده توسط پزشک را قبل از اینکه بی حسی موضعی کودک از بین برود به او بدهید تا پس از درمان درد و ناراحتی احساس نکند.
  • در طول ۲۴ ساعت پس از درمان بهتر است با استفاده از مسواک نرم و آب نمک لثه کودک را در ناحیه روکش به آرامی ماساژ دهید.
  • باید برای دندان شیری دارای روکش مشابه سایر دندانها مسواک زده و نخ دندان کشیده شود.

تذکر مهم ۱: بافت نرم (لب و زبان)، ۱ تا ۳ ساعت پس از پایان کار کودک بی حس می باشد. لذا مراقب باشید طی این مدت کودک لب یا زبان خود را گاز نگیرد و یا نخاراند چرا که منجر به ایجاد زخم و تورم سفیدرنگ می گردد. در صورت بروز این حادثه باید از آب نمک استفاده شود. تذکر مهم ۲: در بعضی موارد به ویژه در صورت مصرف مکرر خوراکیهای چسبناک ممکن است روکش دندان دربیاید. در صورت درآمدن روکش کودک هیچ نگرانی وجود ندارد. در این موارد هرچه زودتر به دندانپزشک مراجعه کنید و روکش را همراه داشته باشید تا مجددا چسبانده شود. تذکر مهم ۳: روکش دندانهای شیری با روکش بزرگسالان متفاوت می باشد. رنگ این روکشها خاکستری و از پیش ساخته شده می باشند. در صورت تمایل به سفید بودن روکش باید هزینه جداگانه ای توسط والدین پرداخت شود که به دلیل اینکه این دندانها چندان در معرض دید نمی باشند ارزش چندانی ندارد. تذکر مهم ۴: در زمان رویش دندانهای دائمی روکش به همراه دندان شیری لق شده و می افتد و در صورتیکه دندان لق نشد به راحتی توسط دندانپزشک درآورده می شود.


Copyright © 2024 · All Rights Reserved ·